Camera

fuji

1976

Mijn eerste camera kreeg ik toen ik een jaar of tien was. Een Fujica Pocket 200, zo’n rits-rats-kliktoestelletje dat werkte met pocketfilmcassettes. Piepkleine negatiefjes en dus flinke korrel op de afdrukken. Maakt niet uit, want veel bakte ik er toen meestal toch niet van. Maar soms was de toekomstige fotograaf toch al zichtbaar.

pentax

1986

Alhoewel ik geen echte fotografieopleiding heb, leerde ik aan de TU in Delft, tijdens mijn studie bouwkunde, wel wat camera- en dokatechnieken. Ook ontwikkelde ik in deze studie gevoel voor compositie en interesse voor architectuur en landschap. Ik vond in de studie ook een goed excuus om van mijn spaargeld een spiegelreflexcamera te kopen: een Pentax P30. Een van de eerste betaalbare toestellen met volautomatische programmabelichting. Scherpstellen moest je nog wel handmatig doen. Met dit toestel heb ik heel wat foto’s en dia’s gemaakt; deels als documentatie bij de studie, en deels ook op wandeltochten en andere vakanties.

EOS650

1994


Autofocus is ook handig. Toen ik in een fotowinkel in de buurt een tweedehands EOS 650 zag staan, heb ik die gekocht. Sindsdien werk ik met Canon. Het toch fikse gewicht van die allereerste EOS ooit heeft me er niet van weerhouden om dit toestel regelmatig in mijn rugzak te stoppen op een wandelvakantie. Ik kocht het toestel met een EF 35-105mm 1:3.5-4.5 objectief. Dat objectief – een schuifzoom – gebruik ik af en toe nog steeds.

EOS300v

2003


Toen die camera kapot ging, heb ik als opvolger een EOS 300v gekocht. Achteraf gezien had ik misschien beter even af kunnen wachten om een digitale EOS 300 te kopen. Maar ik was er toen nog van overtuigd dat digitale fotografie voor de nabije toekomst nog niet het kwaliteits- en prijsniveau van de analoge spiegelreflexcamera zou gaan halen. De geschiedenis heeft inmiddels anders uitgewezen…

EOS400D

2007


Hoogste tijd om digitaal te gaan. Het werd een EOS 400D. Pas toen ik deze camera had aangeschaft, ben ik veel meer gaan fotograferen en ook veel meer gaan uitproberen. Vooral de mogelijkheden om achteraf nog veranderingen aan te brengen in belichting en kleurbalans bij het werken in RAW hebben mij enthousiast gemaakt voor het digitale fotograferen. Ik volgde ook enkele cursussen bij het Kunstbedrijf Arnhem.

EOS5DmkII

2010

Na een lange carrière als amateurfotograaf heb ik de stap gezet om bedrijfsmatig te gaan fotograferen. Ik werk met een EOS 5D mark II camera en diverse hoogwaardige objectieven. Gezien mijn achtergrond en interesses, ben ik gespecialiseerd in landschaps- en architectuurfotografie. En ik kan voor u ook bedrijfsfotografie en portretten maken.