Bedrijfsfotografie

Voorbeeldprojecten bedrijfsfotografie

Verlichting

Pendelarmaturen in de studiezaal van het Gelders Archief in Arnhem, gefotografeerd in opdracht van de fabrikant Multiline Licht NV uit Lummen (België) voor de bedrijfscatalogus.

Webshop wijn

Fotoserie gemaakt in opdracht van iZinQ voor een wijnwebshop (inmiddels offline). Het moest een ‘strakke’ eigentijdse website worden. De opdracht was om foto’s gaan maken in een winkel en een wijnkelder in Roermond. Deze winkel zou een beetje oubollig zijn, en aan mij de schone taak om deze ‘strak’ en eigentijds te fotograferen. Die uitdaging ging ik graag aan.

Bij aankomst bleek die winkel helemaal niet zo oubollig. Er was genoeg te zien dat juist erg geometrisch (‘strak’ dus) was geordend. De wat rommeligere delen van de winkel hoefden niet in beeld. Fotograferen is vooral ook de kunst van het weglaten. De wijnkelder was een geweldig fotogeniek object. Slow photography, dat wel: met het aanwezige weinige kunstlicht en lange sluitertijden de sfeer van de kelder intact houden.

Een aantal van deze foto’s is nog te zien op de website van wijnhandel Jean Berger.

Snelfietsroutes

Tussen Arnhem en Nijmegen werd het RijnWaalpad aangelegd. Voor de stadsregio en later de provincie Gelderland, mocht ik de aanleg van deze en andere snelfietsroutes in beeld brengen.

Portretten

Ook het portretteren van ondernemers reken ik tot de bedrijfsfotografie. Door een portretfoto te maken op locatie in een voor jou vertrouwde omgeving wordt de fotoshoot echt een beleving: leuk om te doen. Hierdoor kom jij in beeld zoals je echt bent en in een omgeving die past bij je bedrijfsactiviteit.